Ředitel Správy zámku Český Krumlov PhDr. Pavel Slavko vítá evropského komisaře Güntera Verheugena na II. nádvoří zámku Ćeský Krumlov, 12. dubna 2002, foto: Lubor Mrázek Komisař Evropské unie pro integraci Günter Verheugen během prohlídky zámecké galerie. Výklad podává ředitel Správy zámku Český Krumlov PhDr. Pavel Slavko, 12. dubna 2002, foto: Lubor Mrázek Komisař Evropské unie pro integraci Günter Verheugen obdivuje iluzivní výmalbu Maškarního sálu zámku Český Krumlov. Výklad podává ředitel Správy zámku Český Krumlov PhDr. Pavel Slavko, 12. dubna 2002, foto: Lubor Mrázek

Během oficiální návštěvy České republiky zavítal 12. dubna 2002 na krátkou návštěvu Českého Krumlova komisař Evropské unie pro integraci kandidátských zemí Günter Verheugen. Komisař přijel i s doprovodem do Českého Krumlova už ve čtvrtek 11. dubna pozdě večer a přenocoval v Hotelu Růže.

V pátek ráno mezi osmou a desátou hodinou si delegace prohlédla město a zámek. Na II. zámeckém nádvoří přivítal Güntera Verheugena ředitel Správy zámku Český Krumlov PhDr. Pavel Slavko. Společně pak absolvovali I. prohlídkovou trasu zámkem. Největší zájem měla celá delegace o zámecké barokní divadlo a jeho vybavení. Představitelé zámku jsou touto návštěvou velmi potěšeni a oceňují, že si Günter Verheugen ve svém nabytém programu našel čas i na návštěvu této památky.

Komisař Evropské unie pro integraci Günter Verheugen s doprovodem v lóži zámeckého barokního divadla v Českém Krumlově, 12. dubna 2002, foto: Lubor Mrázek Představitelé Evropské unie v čele s komisařem Günterem Verheugenem na jevišti zámeckého barokního divadla, 12. dubna 2002, foto: Lubor Mrázek Komisař Evropské unie pro integraci Günter Verheugen při zápisu do pamětní knihy zámeckého divadla v Českém Krumlově, 12. dubna 2002, foto: Lubor Mrázek

V půl jedenácté už komisaře čekal další program na Krajském úřadě v Českých Budějovicích, kde se setkal nejen s hejtmanem Jihočeského kraje RNDr. Janem Zahradníkem, ale i se starostou Města Český Krumlov Antonínem Princem a přednostou Okresního úřadu v Českém Krumlově JUDr. Františkem Mikešem.

Další informace :
Osobní WWW stránka komisaře Güntera Verheugena


© Sdružení Oficiálního informačního systému Český Krumlov, 2002
Počet přístupů na tuto stránku od 12. dubna 2002 : TOPlist 0