O víkendu 6. a 7. října 2001 přijel na soukromou návštěvu Českého Krumlova nový velvyslanec Spojených států v České republice Jeho Excelence Craig Stapleton s chotí.

Před polednem 6.10. dorazili hosté do Hotelu Růže, kde se slavnostního oběda zúčastnil i starosta Města Český Krumlov Antonín Princ a prezident Sdružení pro atlantickou spolupráci Ing. Jan Vondrouš.

Manželka amerického velvyslance Craiga Stapletona obdivuje historické centrum města Český Krumlov, v pozadí PhDr. Pavel Slavko, foto: Lubor Mrázek Velvyslanec USA v České republice Craig Stapleton s chotí a doprovodem během prohlídky zámku Český Krumlov. Výklad podává PhDr. Pavel Slavko, vlevo tlumočník Bc. Bryce Belcher, 7.10.2001, foto: Lubor Mrázek Velvyslanec USA v České republice Craig Stapleton v lóži zámeckého divadla v Českém Krumlově, 7.10.2001, foto: Lubor Mrázek

Odpoledne 6.10. následovala prohlídka historického centra Českého Krumlova za doprovodu Bryce Belchera (tlumočník pro město a zámek). V sobotu odpoledne navštívili hosté také Egon Schiele Art Centrum.

Velvyslanec USA v České republice Craig Stapleton při zápisu do pamětní knihy zámeckého divadla v Českém Krumlově, 7. 10. 2001, foto: Lubor Mrázek Velvyslanec USA v České republice Craig Stapleton s chotí a doprovodem v mašinerii zámeckého divadla, výklad podává PhDr. Pavel Slavko, 7. 10. 2001, foto: Lubor Mrázek Velvyslanec USA v České republice Craig Stapleton s chotí v Maškarním sále zámku Český Krumlov, 7. 10. 2001, foto: Lubor Mrázek

V neděli 7.10. navštívil americký velvyslanec Státní hrad a zámek Český Krumlov. Velmi živě se zajímal o možnosti spolupráce, pořádání společných kulturně společenských akcí i o práci Nadace barokního divadla zámku Český Krumlov. Průvodci zámeckým areálem byli PhDr. Pavel Slavko a Mgr. Zdena Flašková.

Další informace :
The American Embassy Prague


© Sdružení Oficiálního informačního systému Český Krumlov, 2001
Počet přístupů na tuto stránku od 8. října 2001 : TOPlist 0