Prezident Chorvatské republiky Stjepan Mesič
se setkal se starostou města Český Krumlov

Starosta města Český Krumlov přijal pozvání starostky Dubrovníka a v průběhu Dubrovnických letních slavností jedná o případném uzavření partnerství obou měst.

Během několika denního pobytu se setkal i s ministryní cestovního ruchu Chorvatska a poté co se prezident Chorvatské republiky, Stjepan Mesič dozvěděl od managmentu hotelu o českokrumlovské delegaci, došlo včera večer k události zcela výjimečné, setkání prezidenta Chorvatska se starostou Českého Krumlova.

Během hodinové audience, která byla pro starostu města velkou poctou, oba aktéři navázali na jednání, která se odehrávala v Českém Krumlově při prezidentově návštěvě 7. března loňského roku. Pan prezident opět připomněl možnost pro české podnikatele při obnově nedávno těžko zkoušené země. Zmínil se i o tom, že při dnešní večeři se starostkou města znovu doporučí návštěvu Českého Krumlova i když ji starostka města Dubrovníku již přislíbila.

Na pátek 12. července je připravena prezentace města Český Krumlov v rámci slavností, následovat budou poslední jednání o budoucím partnerství obou měst, která vedle zapsání na Seznam UNESCO mají mnoho společného, jak zatím z jednání nejen představitelů měst vyplynulo.


© Sdružení Oficiálního informačního systému Český Krumlov, 2002
Počet přístupů na tuto stránku od 11. července 2002 : TOPlist 0